

Bozal je to nejlepší z vybraných druhů agáve v působivých keramických lahvích. Pocta opravdové craftové ruční výrobě – vybrané druhy agáve, často divoce rostoucí, zrají většinou 8–12 let v oblastech jako Oaxaca a Guerrero, než jsou ručně sklízeny. Přibližně 80–100 kg těžká „srdce“ rostlin (piňas) jsou pečena v tradičních „palenques“, kuželovitých jámách vykládaných kameny a zasypaných zeminou. Poté jsou drcena pomocí velkých kamenů, které jsou taženy osly, poníky nebo koňmi. Následuje fermentace trvající přibližně 1–3 týdny, bez uměle přidaných cukrů a kvasinek, destilace obvykle v měděných kotlích typu „alambiques“ a zrání v dubových sudech. Výsledkem je čistota nejlepší agáve s jemnou sladkostí a nádechem kouře a zemité chuti – skvělý zážitek. Unikátní mistrovské dílo je plněné do keramických lahví.