
Tradice rodinné likérky Rozelieures na severovýchodě Francie sahá až do roku 1860, kdy byla proslavena mirabelkovým likérem. Od roku 2000 se však její zaměření na výrobu prémiové francouzské single malt whisky stalo dominantní. Dnes, v páté generaci, rodina Grallet-Dupic spravuje 300 hektarů ječmene a kontroluje celý výrobní proces, což ji činí unikátní i na celosvětovém trhu. Tato whisky získala řadu prestižních mezinárodních ocenění. Výroba whisky pod jednou střechou: Ječmen se zušlechťuje na 300 ha půdy s vulkanickým podložím. Vlastní sladovna, včetně pece na rašelinu, dodává whisky Rozelieures její jedinečné aroma a charakter. Vysoká kvalita podzemní vody z pohoří Vosges podporuje vynikající chuť produktu. Dvojitá fermentace (kombinace otevřené a uzavřené) a destilace v měděných nádobách „pot-still“ jsou součástí rodinného know-how. Unikátní proces staření ve 4 různých sklepech s odlišnými podmínkami a použití sudů po cognacu, sherry, Sauternes a dalších obohacují její komplexní chuť.