Hacienda Coloma
Hacienda Coloma – Kolumbijská tradice, která voní kávou a chutná po rumu
V srdci čarokrásné přírody nespoutané Kolumbie, v oblasti Cundinamarca, nedaleko hlavního města Bogoty, se nachází Hacienda Coloma – malebné rodinné sídlo s hlubokými kořeny sahajícími do poloviny 20. století. Původně se zde pěstovala ta nejlepší kolumbijská káva, která se díky ideálním klimatickým podmínkám a nadmořské výšce stala symbolem kvality. Tato vášeň pro kávu vedla i ke vzniku ikonického kávového likéru, jenž se brzy proslavil nejen v Kolumbii, ale i v zahraničí.
V roce 2005, kdy kolumbijská legislativa otevřela dveře soukromé výrobě rumu, se v Haciendě Coloma zrodil nový příběh. Alberto Constain Cenzano, syn zakladatelů a dědic rodinné tradice, se rozhodl naplnit svou odvážnou vizi a vytvořil výjimečný rum, který v sobě snoubí ducha Kolumbie s unikátním podpisem samotné Haciendy.
Rum s kávovou duší
Rumy Coloma vznikají pod pečlivým dohledem dvou uznávaných master blenderů – Sandry Reategui a Judith Ramirez – které patří mezi největší osobnosti kolumbijského rumového světa. Jejich cit pro detail, hluboké znalosti surovin i procesu zrání dávají vzniknout rumům s mimořádnou komplexností a elegancí.
Základem je kvalitní melasa z cukrové třtiny, sklizené z různých oblastí Kolumbie. Po fermentaci a destilaci následuje zrání v sudech po americkém bourbonu, které rumu dodávají sladkost, vanilkové tóny a dřevité nuance. Skutečná magie ale přichází až na konci – rumy Coloma totiž dozrávají v sudech po kávovém likéru Coloma, což jim propůjčuje jemnou kávovou dochuť, hebkost a nezaměnitelný charakter.