Hacienda Coloma

Kolumbijská tradice, která voní kávou a chutná po rumu má své kořeny v srdci čarokrásné přírody nespoutané Kolumbie, v oblasti Cundinamarca nedaleko hlavního města Bogoty. Zde se nachází Hacienda Coloma – malebné rodinné sídlo s hlubokými kořeny sahajícími do poloviny 20. století. Původně se zde pěstovala ta nejlepší kolumbijská káva, která se díky ideálním klimatickým podmínkám a nadmořské výšce stala symbolem kvality. Tato vášeň pro kávu vedla i ke vzniku ikonického kávového likéru Coloma, jenž se brzy proslavil nejen v Kolumbii, ale i v zahraničí.



V roce 2005, kdy kolumbijská legislativa otevřela dveře soukromé výrobě rumu, se v Haciendě Coloma zrodil nový příběh. Alberto Constain Cenzano, syn zakladatelů a dědic rodinné tradice, se rozhodl naplnit svou vizi – vytvořit výjimečný rum, který v sobě snoubí ducha Kolumbie s jedinečným podpisem samotné Haciendy.



Rum s kávovou duší

Rumy Coloma vznikají pod pečlivým dohledem dvou uznávaných master blenderů – Sandry Reategui a Judith Ramirez – které patří mezi největší osobnosti kolumbijského rumového světa. Jejich cit pro detail, hluboké znalosti surovin i procesu zrání dávají vzniknout rumům s mimořádnou komplexností a elegancí.



Základem je kvalitní melasa z cukrové třtiny sklizené z různých oblastí Kolumbie. Po fermentaci a destilaci následuje zrání v sudech po americkém bourbonu, které rumu dodávají sladkost, vanilkové tóny a jemné dřevité nuance.

Skutečná magie však přichází až na konci – rumy Coloma totiž dozrávají v sudech po kávovém likéru Coloma, což jim propůjčuje nezaměnitelný charakter, sametovou hebkost a jemnou kávovou dochuť, která odlišuje rumy Coloma od všech ostatních.

Coloma je tak více než jen rum – je to pocta kolumbijské přírodě, řemeslné preciznosti a vášni, která spojuje svět kávy a rumu v dokonalé harmonii.

Produkty z blogu

%s ...
%s
%image %title %code %s