Tequila Pasote Anejo 0,7l 40%
Výrobní proces tequily začíná pečlivou sklizní Blue Weber Agave, která dosahuje hodnot okolo 30 brix – měření cukru v plodech rostliny, kde 1 brix odpovídá 1 gramu cukru v 1 decilitru tekutiny. Po sklizni se plody rozseknou a pomalu se opékají po dobu dvou dnů v pecích, čímž získává tequila svou nezaměnitelnou chuť. Po upečení se směs pomele, čímž se uvolní šťáva. Do této šťávy se přidává patentovaná směs kultivovaných místních kvasinek, která se používá již celé generace, a začíná fermentace. K dvojité destilaci se používají nerezové kotle a voda z pramenů, horských vulkanických a přírodních dešťových zdrojů. Tequila zraje v sudech z amerického bílého dubu ve sklepech s kontrolovanou teplotou. Nakonec je plněna do originálních, ručně vyráběných lahví od sklářských řemeslníků, z nichž každá nese svým potiskem poctu bohaté aztécké mytologii.
AROMA: Jemná vůně pražené agáve, čisté vanilky, bohatého karamelu a uzených oříšků se prolíná v dokonalé harmonii.
CHUŤ NA PATŘE: Zážitek začíná dekadentně bohatým a sametovým pocitem v ústech. Zrání nejméně 12 měsíců v sudech z amerického dubu zjemňuje charakter pečené agáve a zvýrazňuje tóny karamelu, sušeného ovoce a kávy s jemně odstupňovanou rafinovaností. Závěr je silný, dlouhý a doprovázen lahodně hřejivým pocitem v ústech.