|
|











|
|
| 

| PRESIDENTIAL TAWNY 100 YEARS OF PORT 4x0,375l dárková kazeta - Oslava jedinečné kvality prémiových
stařených Tawny. Unikátní dřevěná kazeta obsahuje 4 láhve o velikosti 0,375l – 1 láhev 10-letého, 1 láhev
20-letého, 1 láhev 30-letého a 1 láhev 40-letého stařeného Presidential Tawny – unikátní a limitovaná
dárková edice.
Stařené portské Presidential typu Tawny jsou vína vysoké kvality, charakteristické blendem (kupáží)
několika vydařených ročníků tak, aby věk uvedený na láhvi odpovídal průměrnému stáří použitých vín.
Jejich buket je ovlivněn zráním v menších dubových sudech a postupným oxidačním procesem – vystupují tóny
opékání, sušeného ovoce, u starších vín stále patrnější stopy ořechů a dřeva. Obecně se dá říci, že čím
je víno starší a zralejší, tím je jemnější a harmoničtější chuť a světlejší barva.


| PRESIDENTIAL COLHEITA 1992 - je termín pro ta nejlepší jednoročníková portská kategorie Tawny, přesto je
u nás mezi širokou obcí konzumentů méně známý termín než Vintage pro jednoročníková Ruby. Přesto se také
jedná o vynikající vína, která na etiketě nesou ročník svého vzniku. Vyzrávají (jako ostatní Tawny),
nejprve v dubových sudech, vína Colheita však vždy minimálně 7 let (spíše však více) !! V nich dochází
k typické oxidaci a původní ovocná a svěží aromata postupně přecházejí v bohatý buket plný aromat
sušeného ovoce, pražených, dřevěných a kořeněných tónů. Poté se přemisťují do láhví a všeobecně se uvádí,
že by měla být podávána do několika let od nalahvování. Během svého dlouhého zrání získávají oblíbenou
jemnost, vyváženost a komplexní charakter s barvami proměněnými do zlatova (u nejstarších vín až se
záblesky zelené).
Různé povedené ročníky lahodných Vintage (Ruby) a Colheita (Tawny) se stávají oblíbeným dárkem k
narozeninám či výročím spojeným s daným rokem.
Delikátní, s jemně mandlovou příchutí a a atraktivním sametově dlouhým zakončením.
Tato portská jsou speciálně lahodná, pokud se podávají jako doprovod čerstvého ovoce, zmrzliny, čerstvých
koláčů, lehkých pudinků či nepříliš sytých dortů. Velmi oblíbené také jako delikátní závěr jídel k
dezertům na bázi vajec či mandlí….ideální také jako digestiv k/po kávě k umocnění příjemných pocitů
uspokojení, které následují po dobrém jídle.


| PRESIDENTIAL COLHEITA 1995 - je termín pro ta nejlepší jednoročníková portská kategorie Tawny, přesto je
u nás mezi širokou obcí konzumentů méně známý termín než Vintage pro jednoročníková Ruby. Přesto se také
jedná o vynikající vína, která na etiketě nesou ročník svého vzniku. Vyzrávají (jako ostatní Tawny),
nejprve v dubových sudech, vína Colheita však vždy minimálně 7 let (spíše však více) !! V nich dochází
k typické oxidaci a původní ovocná a svěží aromata postupně přecházejí v bohatý buket plný aromat
sušeného ovoce, pražených, dřevěných a kořeněných tónů. Poté se přemisťují do láhví a všeobecně se uvádí,
že by měla být podávána do několika let od nalahvování. Během svého dlouhého zrání získávají oblíbenou
jemnost, vyváženost a komplexní charakter s barvami proměněnými do zlatova (u nejstarších vín až se
záblesky zelené).
Různé povedené ročníky lahodných Vintage (Ruby) a Colheita (Tawny) se stávají oblíbeným dárkem k
narozeninám či výročím spojeným s daným rokem.
Elegantní a jemné, kombinující tóny dubového dřeva s bohatými stopami zralého ovoce.
Tato portská jsou speciálně lahodná, pokud se podávají jako doprovod čerstvého ovoce, zmrzliny, čerstvých
koláčů, lehkých pudinků či nepříliš sytých dortů. Velmi oblíbené také jako delikátní závěr jídel k
dezertům na bázi vajec či mandlí….ideální také jako digestiv k/po kávě k umocnění příjemných pocitů
uspokojení, které následují po dobrém jídle.


| PRESIDENTIAL COLHEITA 1997 - je termín pro ta nejlepší jednoročníková portská kategorie Tawny, přesto je
u nás mezi širokou obcí konzumentů méně známý termín než Vintage pro jednoročníková Ruby. Přesto se také
jedná o vynikající vína, která na etiketě nesou ročník svého vzniku. Vyzrávají (jako ostatní Tawny),
nejprve v dubových sudech, vína Colheita však vždy minimálně 7 let (spíše však více) !! V nich dochází
k typické oxidaci a původní ovocná a svěží aromata postupně přecházejí v bohatý buket plný aromat
sušeného ovoce, pražených, dřevěných a kořeněných tónů. Poté se přemisťují do láhví a všeobecně se uvádí,
že by měla být podávána do několika let od nalahvování. Během svého dlouhého zrání získávají oblíbenou
jemnost, vyváženost a komplexní charakter s barvami proměněnými do zlatova (u nejstarších vín až se
záblesky zelené).
Různé povedené ročníky lahodných Vintage (Ruby) a Colheita (Tawny) se stávají oblíbeným dárkem k
narozeninám či výročím spojeným s daným rokem.
Jemně vybalancovaná a komplexní se stopami lesních plodů a náznaky mandlí či kaštanů. Příjemné medové
zakončení.
Tato portská jsou speciálně lahodná, pokud se podávají jako doprovod čerstvého ovoce, zmrzliny, čerstvých
koláčů, lehkých pudinků či nepříliš sytých dortů. Velmi oblíbené také jako delikátní závěr jídel k
dezertům na bázi vajec či mandlí….ideální také jako digestiv k/po kávě k umocnění příjemných pocitů
uspokojení, které následují po dobrém jídle.

| | | |
    
|
|
|